Lukk
Hva leter du etter?
Lukk
Kontakt oss

  Advokater

  Carl Bore

  Partner | Advokat (H)
  Carl Bore
  Partner | Advokat (H)

  Carl Bore er advokat med Møterett for Høyesterett og er spesialist på forretningsjuss og prosedyre for domstolene.

  Han ble uteksaminert fra Universitetet i Oslo med beste karakter og har bred erfaring med prosedyre og rådgivning innen forretningsjus, herunder kontraktsrett, arbeidsrett, aksjerett, selskapsrett, kjøp av bedrift (M&A), verdipapirhandel, sjørett og mediejuss, samt bistand i forbindelse med granskning og etterforskning. Carl har også omfattende erfaring med kontraktsforhandlinger og forhandlingsstrategi.

  Innen forretningsjuss har Carl spesielt stor aktivitet innen fast eiendom, med hovedvekt på entreprise, transaksjoner, leie, eiendomsmegling, boligjuss (eierseksjonssameier, borettslag, mv) og plan- og bygningsrett. Han har vært forfatter for Gyldendal Rettsdatas kommentar til plan- og bygningsloven, samt foreleser og sensor ved blant annet Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og BI.

  Carl har betydelig prosedyreerfaring og ført medieprofilerte saker på alle domstolsnivåer. Han har også dommererfaring fra 2003-2005 som dommerfullmektig, samt erfaring fra anglo-amerikansk og internasjonal tvisteløsning som advokat i Nordisk Skibsrederforening.

  Innen mediejuss jobber Carl særlig med ytringsfrihet, injuriesaker / ærekrenkelser, personvern, privatlivets fred og presseetiske regler. Carl har prosedert de tre siste høyesterettssakene om ytringsfrihet og injurier og er trolig Norges beste advokat på feltet. Han rådgir ellers bedrifter og offentlige personer med å unngå omdømmeskade (preventiv medierådgivning) og med å forfølge krav i rettsapparat og i Pressens Faglige Utvalg (PFU) ved lidt omdømmeskade. Han har holdt innlegg og vært benyttet i debattpaneler i blant annet Norsk Redaktørforening og Oslo Redaktørforening.

  Carl arbeider flytende på norsk, engelsk og spansk. Han bistår jevnlig med eiendomskjøp, transaksjoner og annen forretningsjuss relatert til Spania.

  Erfaring

  • Dalan advokatfirma DA fra 2007 (partner fra 2010)
  • Nordisk Skibsrederforening – advokat, 2005-2006
  • Dommerfullmektig, Hadeland og Land tingrett, 2003-2005
  • Justisdepartementets lovavdeling – førstekonsulent, 2001-2003
  • Vitenskapelig assistent, Nordisk Institutt for Sjørett, UiO, 2000

  Utdanning

  • Cand. jur., Universitet i Oslo, 2001
  • Økonomistudier, BI, 1994-1995

   

  Carl Bore på Facebook