Lukk
Hva leter du etter?
Lukk
Kontakt oss


  Aktuelt

  Dalan advokatfirma på NRK

  Det er nå forbudt for norske myndigheter å kontrollere om byggefirmaer holder mål før de får slippe løs på norske byggeplasser.

  Nå kan et hvilken som helst EØS-registrert byggefirma begynne å bygge på norske byggeplasser uten at kompetansen er kontrollert. Fra 1.1.2016 ble nemlig krav om «lokal godkjenning» fjernet og dette er konsekvensen. Lovendringen er innført som følge av EØS-avtalen.

  Norske politikere frykter at kontrollforbudet vil medføre at flere useriøse firmaer slipper til. Det er derfor nødvendig at kommunene øker sitt tilsyn med byggeprosjekter underveis. Dette synes det imidlertid ikke å være avsatt penger til på kommunale budsjetter. Dessuten mangler mange kommuner byggteknisk kompetanse til å føre reelle tilsyn.

  Kjøpere av ny bolig må nå nøye sjekke og etterspørre hvem som faktisk bygger boligen, før de legger inn bud.

  Den seriøse byggebransjen i Norge er bekymret for ytterligere økning i konkurransen fra useriøse utenlandske byggefirmaer.

  Partner i Dalan advokatfirma, Carl Bore, venter i tiden som kommer en økning i antallet rettstvister knyttet til nybygg og kjøp av ny bolig. Han har kommentert lovendringen nærmere på NRK Nyheter.

  Skjermbilde Kveldsnytt 18 4 2016 nr 4 NY

  Klikk HER for å se TV-innslaget.