Lukk
Hva leter du etter?
Lukk
Kontakt oss


  Aktuelt

  Din eiendom kan ha fått nytt matrikkelnummer

  Eiendom

  Bakgrunnen er kommune- og fylkessammenslåingene og grensejusteringene som trådte i kraft den 1. januar 2020. Det er gjennomført en sammenslåing hvor 109 kommuner er slått sammen til 43 nye kommuner.

  Samtidig er 13 fylker slått sammen til 6 nye fylker. Sammenslåingen har medført endringer for 311 av landets kommuner, som nå er tildelt nye kommunenumre.

  Det er nå 356 kommuner og 11 fylker i Norge.

  Hver eiendom har sitt unike matrikkelnummer. Matrikkelnummeret består av et kommunenummer, gårdsnummer og bruksnummer. Er eiendommen en festetomt eller en eierseksjon har denne i tillegg eget festenummer eller seksjonsnummer.

  På grunn av kommunesammenslåingen kan din eiendom ha fått nytt matrikkelnummer. Ettersom matrikkelnummeret er knyttet til kommunenummeret vil omnummerering av kommunenummeret endre eiendommens matrikkelnummer. Når kommuner slår seg sammen og tildeles nytt kommunenummer vil flere eiendommer kunne få samme matrikkelbetegnelse. For å unngå dette er eiendommene i en av de sammenslåtte kommunene hvor dette er tilfellet, også i tillegg tildelt nye gårdsnumre. Det nye nummeret må benyttes om du skal finne eiendommen i grunnboken.

  Skal du tinglyse avtaler, hjemmelsdokumenter, pantedokumenter eller lignende som er produsert før 31. desember 2019 er dette spesielt praktisk for deg. Dokumenter med gammelt matrikkelnummer kan benyttes i en overgangsperiode frem til 30. mars 2020.

  Endringene påvirker ikke etablerte panterettigheter eller heftelser i en eiendom for øvrig.

  Kartverket ferdigstilte de over 110 millioner digitale endringene nyttårshelgen. Her finner du en oversikt over endringene: Tekniske endringer – kommunereformen

  Finn ditt nye gårds- bruks og kommunenummer her: Kommunesøk


  Se bio

  Valborg Kristine N. Haugland
  Fast advokat (i permisjon)

  Ta kontakt her