Lukk
Hva leter du etter?
Lukk
Kontakt oss


  Aktuelt

  Kvinnedagen 2024 – arrangement på Litteraturhuset

  Skifte, arv og familie

  Kvinner kommer ofte dårligere ut økonomisk enn menn ved samlivsbrudd. Hvorfor er det slik? Og hvordan kan kvinner ta kloke økonomiske og juridiske valg i parforholdet?

  I anledning kvinnedagen 2024 vil Dalan advokatfirma sette fokus på kvinners juridiske og økonomiske rettigheter i samlivet gjennom foredrag og samtale på Litteraturhuset på selveste 8. mars.  

  Vi vil blant annet ta for oss følgende spørsmål: Hva bør jeg vite når jeg skal etablere meg? Bør vi ha samboerkontrakt, og hva bør stå i en slik avtale? Hva er egentlig forskjellene på å være samboer og gift – og er det noe poeng å gifte seg? Hvordan forholder jeg meg til de klassiske «kvinnefellene»? Og hvordan kan man kan snakke med partner om disse temaene på en god måte?

  I panelsamtalen deltar økonom, forfatter og foredragsholder Kjersti Grønseth, også kjent som «Forbrukerfrue». I tillegg kommer Karoline Møller, som er parterapeut og journalist i NRK og har laget den populære samlivspodcasten «Havarikommisjonen». I tillegg vil representanter fra Dalan advokatfirma, en av Norges største fagmiljøer innen familie- og arverett, bidra med sine erfaringer.

  Det blir anledning til spørsmål fra salen underveis i panelsamtalen. Det blir også mulighet for å slå av en prat med advokatene og de øvrige deltakerne i panelet i etterkant av arrangementet.

  Arrangementet er særlig rettet mot kvinner og menn i etableringsfasen, men alle er selvsagt velkomne. Vel møtt!

  Sted: Skram-salen på Litteraturhuset

  Tid: 8. mars kl. 15.30-17.30. Kom gjerne litt før arrangementsstart for servering av kaffe/te, samt Kafé Oslos deilige kanelboller!


  Se bio

  Ellen Holt Skjerve
  Fast advokat

  Ta kontakt her
  Se bio

  Svein Steinfeld Jervell
  Partner | Advokat

  Ta kontakt her
  Se bio

  Sigrid Eskild Løkken
  Advokatfullmektig

  Ta kontakt her
  Se bio

  Ann Kathrin Nordbø
  Senioradvokat

  Ta kontakt her

  Publisert 07.03.2024

  Relaterte artikler

  Ektepakter – det du trenger å vite

  Skifte, arv og familie Skifte
  Ektepakter – det du trenger å vite
  Denne artikkelen gjør rede for det du trenger å vite om ektepakter, både med hensyn til opprettelsen, men først og fremst krav du kan ha ved skifteoppgjøret ved skilsmisse eller [...]
  Fordeling ved skilsmisse

  Skifte, arv og familie Skifte
  Fordeling ved skilsmisse
  Hvordan går man frem når man skal fordele verdiene man har ved skilsmisse? Hva er lov? Skal alt deles likt, eller er det mulig å holde eiendeler eller verdier utenfor [...]
  Ugyldig ektepakt i arveoppgjør

  Skifte, arv og familie Skifte
  Ugyldig ektepakt i arveoppgjør
  Faren hadde en toppstilling og hadde over mange år tjent millioner. Da han døde var det nesten ingenting igjen etter ham å arve for særkullsbarna hans. Nesten alt han hadde [...]